Versenykiírás
Célja:Lehetőséget adni a helyi és környékbeli, főzni szerető csapatoknak, hogy megmutathassák tudományukat és jó étvággyal kínálják a maguk készítette finomságokat. Szeretnénk, ha hagyományos Felső-Tisza vidéki, de egyéni ízvilágú receptek kerülnének bemutatásra a szabadban elkészíthető ételekből.
Helye:Zoárd-napi Sokadalom helyszíne, Kraszna-part
A verseny jellege:Szabadtűzön megvalósítható étel készítése, Felső-Tisza vidéki ételek főzőversenye
Csapat összetétele: 1 fő vezető „szakácsból” és maximum 7 fő segítőből, „kuktából” állhat. A csapatok elnevezésére és összetételére nincs korlátozás, csak a jó ízlés és az önmérséklet szabhat korlátot.
Rendezők által biztosított technikai eszközök:
· 5 x 5m-es főzőhelyen 1 db napernyő (de a csapatok hozhatnak sátrat vagy bármit amivel a főző helyét feldíszíthetik , vagy reklámozzák településüket, szervezetüket)
· 1 db asztal 2 db paddal
· hulladékgyűjtő zsák,
· vízvételi lehetőséget.
Versenyzők saját felszerelése:A versenyhez szükséges alapanyagokról és eszközökről a csapat gondoskodik (üstfazék, üstház, gázpalack, gázégő fej, állványok, vágódeszkák, kések, illetve a higiénia betartásához szükséges mosogatószerek és mosogatóeszközök).
Nyersanyag:A versenyző csapatok által magukkal hozott, a főzéshez felhasználni kívánt fűszerekről és az elkészítéshez szükséges egyéb ízesítőkről és nyersanyagokról, felszerelésről a fertőzés veszély elkerülése miatt, hitelt érdemlő igazolást, számlát kötelesek maguknál tartani.
Az elkészült ételekből 1 adag ételminta leadása kötelező!
Főzőhely kijelölése :A nevezések sorrendjében a csapatok sorszámot kapnak, mely egyben a főzőhely számát is jelenti majd. A csapatoknak lehetőség nyílik a bemutatkozásra a főzőhelyen, ismertető anyagok segítségével.
Főzési adagszám:
· 1-1 adag a zsűri tagjainak
· 30 adag a kóstolójeggyel érkezők részére, melyet a szervezők fognak értékesíteni a közösségi sátorban. Az eladott kóstolójegyek összegének 50 %-a a szervezőket, 50 %-a a főző csapatokat illeti meg!
Zsűrizés szempontjai:
- az étel ízharmóniája
- az étel látványa
- a recept különlegessége
- az étel megfelelése a versenykiírásban foglaltakkal
- a főzőhely díszítése
- a főzőhely tisztasága, rendezettsége.
Bírál: Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke,
Ambrus György olimpiai és világbajnok mesterszakács,
Kósa László vásárosnaményi mesterszakács.
A főzőversenyről élő közvetítéseket teszünk fel a www.zoardnap.huweboldalra!
Az első három helyezett díjazásban és egy másnapi ebéd vagy vacsora meghívásban részesül a Kovács Műhelyben.
- I. hely: Oklevél, helyi termékkosár és a nyertes receptje felkerül a www.zoardnap.huweboldalra.
- II. hely: Oklevél, bogrács,
- III. hely: Oklevél, szakácskönyv
A Versenynap menete:
Főzés kezdete: 08.00 órakor.
Zsűrinek bemutatni: 12.00 órakor
Az elkészült ételek kóstolására kóstolójegy ellenében 12.00- 15.00 óra között van lehetőség.
Eredményhirdetés 13.30 órakor a Nagyszínpadon
Főzőhelyek zárása 19.00 óra, terület és eszközök tisztán átadása 20.00 óráig.
Nevezési díj nincs!
A jelentkezési lap kitöltésével várjuk a főző csapatok jelentkezését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre vagy személyesen a Tourinform irodában!
További információ: 45/570-206; 70/363-1628
Nevezési határidő: 2018. július 1.
Letölthető dokumentumok: